• Meniu
  • Kategorijos
  • Rabarbarų uogienė


    Vėlyvas pavasaris yra puikus laikas pasireikšti rabarbarams. Rabarbarai priskiriami daržovių rūšiai, tačiau iš jų išeina puiki uogienė ir ne tik... Taip pat galima kepti pyragyus, pateikti kaip padažą prie mėsos ir net marinuoti. Šis uogienės receptas itin lengvas.


    Reikės:
    •  1 kg. rabarbarų
    • 800 g. cukraus 
    Rabarbarus nusiplauti ir supjaustyti kubeliais. Suberti į dubenį ir užpilti cukrumi. Palikti mažiausiai 6 val., kad išsiskirtų sultys. Vėliau viską sudėti į puodą ir ant mažos ugnies pavirti apie 45 min.. Išvirtą uogieną supilstyti į pakaitintus stiklainius. Rabarbarų uogienė gaunasi rūgštoka, labiausiai ji panaši į spanguolių, tad šią uogienę daugiausiai naudoju kaip marinatą ar padažą prie iškepusios vištos.


    Skanios pavasarinės uogienės!

    Vėlyvas pavasaris yra puikus laikas pasireikšti rabarbarams. Rabarbarai priskiriami daržovių rūšiai, tačiau iš jų išeina puiki uogienė ir ne tik... Taip pat galima kepti pyragyus, pateikti kaip padažą prie mėsos ir net marinuoti. Šis uogienės receptas itin lengvas.


    Reikės:
    •  1 kg. rabarbarų
    • 800 g. cukraus 
    Rabarbarus nusiplauti ir supjaustyti kubeliais. Suberti į dubenį ir užpilti cukrumi. Palikti mažiausiai 6 val., kad išsiskirtų sultys. Vėliau viską sudėti į puodą ir ant mažos ugnies pavirti apie 45 min.. Išvirtą uogieną supilstyti į pakaitintus stiklainius. Rabarbarų uogienė gaunasi rūgštoka, labiausiai ji panaši į spanguolių, tad šią uogienę daugiausiai naudoju kaip marinatą ar padažą prie iškepusios vištos.


    Skanios pavasarinės uogienės!
    . 14 May 2012 .

    No comments

    Post a Comment